The Turquoise Calling


De ce "The Turquoise Calling"? Pentru ca se spune că numele de turcoaz vine de la vechiul cuvant francez "pierre Turquoise", care înseamnă "piatră din Turcia". Din Turcia a ajuns pentru prima data piatra turcoaz în Europa, prin intermediul rutelor comerciale.
Va invit sa ne întoarcem în timp...


Efes oraşul Zeiţei Mama.
Conform legendelor vechi, Efes a fost fondat de femeile războinice cunoscute sub numele de amazoane. Se spune ca numele oraşului este derivat din cuvantul "APASAS" însemnând "oraş al Zeiţei-Mamă".
Acest oraş antic grecesc a fost ocupat, de asemenea, si de către perşi şi de romani mai târziu. În perioada romană, a fost pentru mulţi ani al doilea oraş ca si mărime din imperiu, clasat după Roma.
Acum 3000 de ani Efes a fost un important port comercial la Marea Mediterană, dar acum distanţa de mare este de aproape 10 km.


Una dintre cele 7 minuni ale lumii: Templul zeiţei Artemis
Ce a mai rămas din templul zeiţei grecesti.
În secolul al patrulea templul a fost abandonat şi a fost folosit ca o carieră de marmură pentru noile clădiri, inclusiv biserici.

Biserica Sf. Ioan
Biserica, care poate fi văzută în fundal este biserica Sf. Ioan şi acolo găsim mormântul Sfantului Ioan. Legenda spune ca Sf. Ioan a fost de fapt Ioan Evanghelistul, autor al Evangheliei lui Ioan (se presupune, de asemenea, să fie aceeaşi persoană cu apostolul Ioan, discipolul prea iubit al lui Isus).


Mormantul Sfantului Ioan.




Toate aceste mărturii ale istoriei nu sunt departe de statiunea Kusadasi.
Asa ca: goturkey.com